Spelregels

Voorspellingen doen

Bij WK Super Pool kun je punten verdienen door uitslagen te voorspellen, landenteams in de knockoutfase te voorspellen en een paar bonusvragen goed te beantwoorden. Wedstrijduitslagen kunnen tot 1 seconde voor aanvang van een wedstrijd worden voorspeld. De te voorspellen landen in de knock-out fase (ook wel finaleronden genoemd), de topscoorder, het totale aantal rode en gele kaarten, plus het totaal aantal doelpunten zijn te voorspellen uiterlijk tot een halfuur vóór de 1e poulewedstrijd van de 3e ronde. Dit tijdstip is voor het WK 2014 op maandag 23 juni om 17:30 uur. Wedstrijduitslagen zijn daarna nog wel te voorspellen. In de finaleronden mag je een land maar 1 keer plaatsen. Als je in een finaleronde een land meer dan eens hebt gekozen (bijv. in de achtste finale 2x Nederland), dan telt jouw voorspelling niet. Als dit het geval is, wordt dit met rode letters gemeld na het voorspellen. Pas dit dan even aan.

Uitslagen

Direct na afloop van een wedstrijd wordt de uitslag ingevoerd. Dit is de uitslag na 90 minuten inclusief extra tijd, maar zonder verlenging en/of strafschoppen.

De standen zijn zo snel mogelijk na de wedstrijd online te zien op WK Super Pool.

Puntentelling

Uitslagen

wedstrijd(en) voorspelling uitslag dv/t ds land totaal
48 Groepswedstrijden 9 5 1/1 2   432
8 Achtste finale 9 5 1/1 2 7 184
4 Kwartfinale 9 5 1/1 2 15 156
2 Halve finale 9 5 1/1 2 25 118
1 Troostfinale 9 5 1/1 2 10 29
1 Finale 9 5 1/1 2 35 79
  Wereldkampioen         75 75
Maximaal aantal punten 1073

Er zijn 4 manieren waarop je punten kunt verdienen op de uitslag. Het maximale aantal punten op basis van de uitslag is voor elke wedstrijd (ook de finalewedstrijden) bepaald op 9 punten. Hieronder voor elk een voorbeeld:

wedstrijd uitslag voorsp. uitslag pnt. toto pnt. dv/t pnt. ds pnt. totaal
Duitsland - Nederland 1 - 3 1 - 3 9 0 0 0 9
Duitsland - Nederland 1 - 3 0 - 2 0 5 0 2 7
Duitsland - Nederland 1 - 3 0 - 3 0 5 1 0 6
Duitsland - Nederland 1 - 3 2 - 6 0 5 0 0 5
Duitsland - Nederland 1 - 3 1 - 0 0 0 1 0 1

Geplaatste landen

Daarnaast kun je vanaf de achtste finale punten verdienen door de juiste landen te kiezen die zich plaatsen voor een finaleronden. Deze voorspellingen van geplaatste landen zijn te doen tot 23 juni 2014 om 17:30 uur (Nederlandse tijd).

Bij het voorspellen van de landen in de finaleronden (knock-out-fase) maakt het voor de puntentelling niet uit waar landen in een betreffende finaleronde voorspeld zijn. Je krijgt punten voor elk land dat een betreffende finale ronde haalt. Voorspelde landen mogen dus verkeerd staan in vergelijking tot het werkelijke wedstrijdschema.

Let op! De uitslagenvoorspellingen in de finaleronden (knock-out-fase) dienen te worden voorspeld op basis van de échte wedstrijden. De echte wedstrijden worden in het veld van je voorspellingen gepubliceerd wanneer ze bekend zijn.

Voor elk land krijg je het aantal punten zoals is bepaald in de spelregels. Let op: Elk land mag per finaleronde uiteraard maar 1x gekozen worden. Dus als je bij het voorspellen een land vaker dan eens hebt gekozen in bijv. de kwartfinale, moet je jouw voorspelling aanpassen om mee te kunnen blijven doen aan de pool.

Bonusvragen

Vanaf 1 juni zullen er ook enkele bonusvragen aan de Super Pool worden toegevoegd. Per vraag kan een maximum aantal punten worden verdiend door het aantal precies goed te voorspellen. Deze voorspellingen van bonusvragen zijn te beantwoorden tot maandag 23 juni 2014 om 17:30 uur (Nederlandse tijd). Wijkt het geschatte aantal af van het werkelijke aantal, dan wordt het aantal bonuspunten trapsgewijs lager. Hoe groter het verschil, hoe lager de bonuspunten.

  • Aantal gele kaarten: 15 punten minus verschil met werkelijk aantal
  • Aantal rode kaarten: 15 punten minus verschil met werkelijk aantal
  • Aantal doelpunten: 15 punten minus verschil met werkelijk aantal
  • Aantal penalty's: 15 punten minus verschil met werkelijk aantal

Topscoorders top 3:
1 van je 3 spelers op 1 : 15 punten
1 van je 3 spelers op 2: 7 punten
1 van je 3 spelers op 3: 3 punten

Alles waarin de spelregels niet voorzien beslist de wedstrijdleiding van WK Super Pool. Hier kan niet over worden gecorrespondeerd. WK Super Pool en haar partners aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor schade aan deelnemers veroorzaakt door het gebruik van de website. WK Super Pool zal zorgvuldig omgaan met de door deelnemers verstrekte gegevens. Geen enkele informatie op deze website mag zonder toestemming worden gepubliceerd en/of gekopieerd of op welke manier dan ook worden verspreid via internet of anderszins.